Gastenboek

Home / Ervaringen / Gastenboek

Comments

  Esther Kuipers

  Hallo en welkom op mijn gastenboek. Sinds 2011 geef ik de zwangerschapscursus in Almere poort. Ik doe dit altijd met heel veel plezier en ben erg benieuwd naar jou ervaring!
  Ik zou het leuk vinden als je hier een berichtje achter laat over wat je van de cursus en/of terugkomd-avond vond.
  Bedankt alvast!

  Esther Kuipers, docent “Zwanger&Bevallen.”

  Els

  Ik heb ook de cursus en de partnerles gedaan bij Esther. En wat was het leuk en leerzaam! Veel gehad aan de ontspanningsoefeningen en ademhaling om de weeen door te komen. De oefeningen waren erg fijn om te doen. Voor de partnerles kwam Esther bij ons thuis wat erg fijn was. Zelfs mijn man vond het achteraf toch heel fijn dat ie het gedaan had.

  Sophie

  Ik heb afgelopen periode de zwangerschapscursus bij Esther gevolgd. Wat mij betreft een absolute aanrader!

  Je krijgt concrete tips en adviezen over alle stadia van jouw zwangerschap en over debevalling. Daarnaast doe je rustige oefeningen onder haar professionele begeleiding met voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.

  Ik had behoorlijk last van mijn bekken en heb echt baat gehad bij de cursus. Ook heeft de cursus mij vertrouwen en een positieve kijk gegeven in het aankunnen van de bevalling en de kraamtijd.

  Esther is een leuke docente die je met respect behandelt en waarbij je je snel op je gemak voelt. De cursus is vooral praktisch en hands-on, dus als je daarvan houdt, is dit echt de cursus voor jou!

  Yvonne

  Ik heb bij Esther deze cursus gevolgd, naast het feit dat het erg gezellig was kregen we erg nuttige tips over je houding, zitten, tillen enzovoorts. Dit werd gecombineerd met oefeningen en (conditie) training, zodat het voor mij een hele leuke cursus was. Door je ervaringen met anderen te delen krijg je tevens het gevoel dat je niet de enige bent met bepaalde zwangerschap klachten. Ook de uitleg over je zwangerschap en de bevalling was erg nuttig. Al met al een aanrader om te doen tijdens je zwangerschap!

  Marieke

  Ook ik heb de cursus gevolgd bij Esther. Ik heb het als heel prettig ervaren. Je kunt merken dat Esther weet waar ze over praat. Naast kundig is het ook gezellig en is er veel persoonlijke aandacht. Er is tijd voor oefeningen en houding, inhoudelijke informatie over weeën opvangen/ontspannen/ontsluiting enz en om ervaringen te delen met elkaar. De partnerles thuis is ook een aanrader, gewoon met z’n tweeën in je eigen omgeving. Al met al een heel fijne cursus.

  Anne-Marie

  Ik heb de cursus met heel veel plezier gedaan. Esther geeft goed les! Ik was goed voorbereid en daardoor minder onzeker over de bevalling en of ik het wel zou kunnen.
  Ook het contact met andere zwangeren en de ruimte die er werd geboden om elkaar beter te leren kennen was fijn. De cursus is compleet. Naast uitgebreide info over zwanger zijn en de bevalling is er ook veel aandacht voor het lichaam. Er word lekker getraind maar er is zeker ook aandacht voor ontspanning. De partnerles vonden mijn man en ik waardevol. Vooral mijn man vond het prettig dat het bij ons thuis was. Kortom een hele fijne curus!

  Romy

  Goede cursus! Praktisch en niet “zweverig” gelukkig!

  Veel geleerd en goed voorbereid op mijn bevalling. Daarnaast heb ik goede tips en oefeningen gekregen voor mijn rug en bekken waar ik last van had. Heb er veel aan gehad!

  Mirjam

  Ik heb ook de cursus gedaan en vond het erg leuk.
  Ook leuk om zo verhalen uit te wisselen onder elkaar hoe het allemaal verloopt met de zwangerschappen.
  Ook de terugkom avond was erg gezellig. 🙂

  Zeker aan te raden!

  Jente

  Ik heb voor de tweede keer de cursus bij Esther gedaan. De vorige keer heb ik veel aan de ademhalingstechnieken gehad tijdens mijn bevalling.
  Ook vond ik het doen van oefeningen erg lekker tijdens mijn zwangerschap. Vandaar dat ik mij weer had aangemeld om de boel weer eens op te frissen. Wederom is het mij goed “bevallen”! Lekker bewegen en goede tips mee gekregen! En het was ook nog eens gezellig. Dus een aanrader!

  Naima

  Erg leuke cursus! Ik vond het vooral leuk dat ik met andere zwangere mijn ervaringen kon delen. Esther brengt de theorie van de cursus op een leuke manier en met humor! De oefeningen waren fijn om te doen en Esther houd je goed in de gaten en let er op dat je de bewegingen goed uitvoerd en bied waarnodig alternatieven aan. Verder heerst er een ontspannen en open sfeer. Kortom een hele fijne en leerzame cursus!

  Amelie

  Ik twijfelde of ik wel of geen cursus zou gaan doen. Maar op aanraden van een vriendin de cursus bij Esther gedaan. En ik ben blij dat ik het gedaan heb. Heb veel tips mee gekregen voor de bevalling en kon het goed toepassen! Ook de ademhaling hoe je daarmee je weeen kon opvangen ik heb er echt wat aan gehad. De cursus zelf was erg leuk en gezellig. Esther brengt het op een leuke en ontspannende manier en heeft voor iedereen oog en aandacht. De oefeningen vond ik een mix van yoga pilatis en algemene spierversterking. Daarnaast werd er ook aandacht besteed aan je houding en wat je kon doen bij bekkenklachten. Die combi sprak mij erg aan en vond ik echt heel prettig. Kortom; Lekker in beweging zijn, theorie over de bevalling en tips voor je zwangerschap…een hele complete cursus dus!

  Laura

  Ik heb de Zwangerschapscursus bij Esther gevolgd en dit meer veel plezier gedaan. Esther gaf goede en vooral praktische tips en de les was elke keer heel nuttig maar ook erg gezellig. De terugkomles was ook echt een feestje!

  Khadija

  Ik heb de zwangerschapscursus gevolgd bij esther. Wij hadden een leuke groep met 4 (aanstaande) moeders. Veel geleerd en op een prettige manier voorbereid op de bevalling. De lessen zijn gericht op balans in je lichaam, veel houdingadviezen gehad. Vooral handig voor bekkenklachten. Ik ben supertevreden. Nu een leuke groepsapp aan overgehouden met kinderen van dezelfde leeftijd, dus verl tips met elkaar aan t uitwisselen.

  Rachel

  Onwijs bedankt voor de wijze lessen en de gezelligheid. De cursus avonden waren super leerzaam

  Kim

  Zoek je een cursus waarbij niet alleen maar gepraat wordt? Waarbij theorie en praktijk een goede balans vormen en waar het ook nog eens gezellig is? Nou dan moet je deze cursus volgen! Ik heb er veel van geleerd en was goed voorbereid op mijn bevalling. Esther weet waar ze het over heeft en brengt dit op een fijne manier. Haar lessen zijn open en relaxed met veel persoonlijke aandacht. Ik zou zeggen bij twijfel… Doen!
  En de terugkom-avond met de baby’s was ook erg leuk!!! Bedankt Esther en bij de volgende zwangerschap weet ik je zeker weer te vinden! 😉

  Malu

  Recentelijk de cursus gevolgd. Vond het een erg leuke en leerzame cursus. Esther geeft veel en met name duidelijke informatie!
  Het is een afwisselende cursus met beweging, houding en stukje theorie om zo richting de bevalling te werken.
  We hebben ook gekozen voor de partnerles en mijn vriend was hier erg over te spreken. Voor mij veel herhaling van wat je tijdens de cursus al gehoord heb, maar dat had Esther van te voren aangegeven, maar toch prettig dat partner ook weet wat hij zoal kan verwachten. En voor mij wat herhaling was niet verkeerd.
  Al met al een aanrader om de cursus te volgen!

  Lisanne

  De afgelopen maanden de groepscursus gevolgd: zeer tevreden! De cursus is een perfecte combi van theorie en praktijk. Elke les bestaat uit een stukje beweging/oefeningen en daarnaast wordt er een onderdeel theorie behandeld (ademhaling, houding, wat te verwachten van de kraamweek, etc.) Ik heb Esther ervaren als een hele fijne trainster, die veel persoonlijke aandacht heeft voor alle meiden en goeie (individuele) tips heeft! Ik raad de cursus zeker aan!!

  Sandra

  Op een gezellige maar duidelijke manier alle informatie krijgen die je nodig hebt omtrent je zwangerschap. Zeker een aanrader! Bedankt Esther.

  Mallory

  Een hele fijne leerzame cursus met een leuke afwisseling van bewegen, theorie en persoonlijke aandacht tijdens je zwangerschap!
  Vooral als aanstaande moeder van je eerste kindje een aanrader om de cursus te volgen, hierdoor ga je toch met wat meer vertrouwen en met wat meer informatie je bevalling in. Bedankt Esther!

  Leonie

  Een hele fijne cursus bij Esther gevolgd. Esther geeft je in overzichtelijke lesavonden informatie over wat je kunt verwachten tijdens en na je zwangerschap en natuurlijk de bevalling. Dit wordt aangevuld met wat bewegingsoefeningen, eventueel aangepast voor degenen die fysieke klachten hebben. Daarnaast is er ook ruimte voor persoonlijke aandacht. Samengevat: een fijne zwangerschapscurcus met deskundige en liefdevolle begeleiding van Esther. Een echte aanrader!

  Miriam

  De groepscursus van Esther is een aanrader! De lessen beginnen met een ronde waarin iedere deelneemster verteld hoe het gaat en bij eventuele lichamelijke klachten geeft Esther direct tips met oefeningen. Vervolgens worden er lichamelijke oefeningen gedaan en tenslotte wordt iedere week een anders onderdeel van de zwangerschap/bevalling besproken. Ik vond dit erg nuttig en je kan gelijk al je vragen afvuren. Het is erg leuk om met een groep vrouwen iedere week samen te komen die ongeveer even ver zijn in de zwangerschap. De cursus is niet zweverig en Esther is een sympathieke en kundige vrouw!

  Lotte

  Hele fijne cursus gevolgd! Zelfs bij een tweede zwangerschap weer nieuwe dingen geleerd. Dank Esther voor de goede begeleiding!

  Kelly

  Ik heb de zwangerschapscursus bij Esther gevolgd. Het was een fijne ervaring. Esther gaf veel informatie, tips en adviezen rondom de zwangerschap en bevalling. Ook werd er veel aandacht gegeven aan houding en beweging!
  Esther is betrokken en geeft ieder veel aandacht.
  In kan de cursus aan iedere zwangere aanbevelen!
  Dank!

  Quirijne

  De cursus van Esther heb ik als zeer prettig ervaren. Veel aandacht en tip’s maar ook wel ook gewoon aan de gang gaan ipv alleen maar geklets 🙂
  Fijn om wat te bewegen en leuke oefeningen te doen. Ik heb de cursus van week 30 tm 37 gevolgd en vond het goed te doen! Ook na de zwangerschap heb ik goeie begeleiding gehad om m’n bekken/heup klachten snel weg te krijgen. Hartstikke bedankt!

  Sandya

  De zwangerschapscursus was voor mij een hele gezellige, fijne en vooral leerzame ervaring. Ik heb er veel geleerd, lekker kunnen ontspannen en fijne oefeningen en bewegingen gedaan. Tijdens de bevalling heb ik veel kunnen toepassen! Echt een aanrader om deze cursus te volgen.

  Elva

  Hele fijne cursus gevolgd bij Esther. Bedankt voor je aandacht en luisterend oor die je iedere week weer had!
  Ik heb er veel aan gehad en kon de ademhalingstechnieken goed toepassen. Al met al een goede bevalling gehad mede dankzij de cursus!

  Judith

  Bedankt voor de leuke en leerzame cursus! Zelfs bij mijn derde zwangerschap weer nieuwe dingen geleerd en gehoord. Super fijn. Ik raad deze cursus dan ook iedereen aan, ook als je al een x bevallen bent.
  Leuke ongedwongen sfeer, goede begeleiding en goede balans tussen praktijk en theorie.

  Reshma

  Ondanks mijn bekkenklachten de cursus gaan volgen. En het was goed te doen!
  Esther gaf tevens tips en oefeningen om mijn klachten onder controle te krijgen en dat is goed gelukt. Daarnaast vond ik de cursus erg leuk omdat er actief word geoefend en er genoeg tijd is voor theorie en voorbereiding op de bevalling! Hele complete cursus en ook de partnerles is een aanrader.
  Bedankt nogmaals Esther en wie weet tot de volgende x!

  Jane

  Super leuke cursus gedaan! Het enthousiasme van Esther en de openheid zorgen voor een leuke gezellige en ongedwongen sfeer. Veel info gekregen en goed voorbereid op de bevalling. De oefeningen vond ik heerlijk om te doen en ben ik blijven doen ook na de cursus. Bedankt voor alles!

  Sandra

  Ik heb enorm veel aan jou adviezen en tips gehad. Tijdens mijn weeën hoorde ik jou stem me “vertellen” hoe ik het beste kon ademen en ontspannen. Dit heeft mij zo geholpen en kon ik ook echt toepassen. Dit zorgde ervoor dat ik deze 17 uur het goed kon volhouden en na 2 uur persen nog steeds de focus kon houden op wat ik moest doen. Ik kreeg daarbij van meerdere disciplines de complimenten hoe ik de weeën opving en hoe goed het persen ging. Dankzij jou!

  Ontzettend bedankt! Ik hoop dat de andere zwangere net zo’n profijt mogen hebben van jou lessen als dat ik heb gehad.

  Mandy

  Bedankt voor de goede en bruikbare lessen! Heb er heel veel aan gehad tijdens mijn bevalling.
  Door de cursus wist ik wat me te wachten stond en hoe daarop te reageren. Hierdoor is mijn bevalling heel goed en gecontroleerd verlopen.
  Zelfs de verloskundige gaf aan dat ik het zo goed deed mbt ademhalen en opvangen van de weeën.
  Zo blij dat ik deze cursus heb gevolgd!
  Dank Esther!

  Marieke

  Ik heb bij Esther een super waardevolle cursus gevolgd. Lekker bewegen. Stuk theorie en tips. Heel veel aan gehad bij de bevalling. Dank je wel! Zeker een aanrader.

  chantal

  Ik vond het een hele leuke en leerzame cursus. Heb er veel aan gehad tijdens mijn bevalling. Goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Fijne oefeningen en tevens handige tips voor als je last hebt van je bekken en rug. Wij hebben ook de partnerles gedaan. Esther kwam aan huis en heeft de hele bevalling doorgenomen met ons. Mijn partner heeft ook daar veel aan gehad. Zeker de moeite waard geweest om de cursus te volgen!

  Eva

  Bedankt Esther voor de super leuke en leerzame cursus!
  Veel aan je tips en adviezen gehad. Ik kon de weeën heel goed opvangen en heb mede daardoor een super bevalling gehad. Ook mijn verloskundige vond dat ik het hartstikke goed deed. De oefeningen die we in je les deden doe ik nog steeds en helpen mij erg goed als ik wat last van mijn bekken heb.
  Top cursus!

  Irene

  Ik heb twee jaar geleden deze cursus ook gedaan en wilde graag de theorie weer wat opfrissen. Daarnaast vond ik het erg prettig om lekker de oefeningen te doen. Kreeg ik toch het gevoel nog wat de doen aan mijn lichaam ; )
  Ik kan deze cursus aan harte aanraden. Heldere en praktische info en na 8 weken ben je helemaal klaar gestoomd voor je bevalling hoor! Esther, wederom bedankt.

  Renate

  Ik heb de cursus pas gevolgd tijdens mijn eerste zwangerschap. Het was erg leerzaam en leuk, vooral aan de ademhalingsoefeningen heb ik veel gehad tijdens de weeën. Ook de oefeningen tijdens de les waren erg fijn om tijdens de zwangerschap toch nog een beetje in beweging te blijven en te leren wat goed is voor je bekken en heupen. We hebben ook de partnerles gevolgd, dit was voor mijn man erg fijn en ik merkte dat hij tijdens de bevalling bezig was met wat hij geleerd had. Heel erg bedankt Esther!

  Jasmijn

  Hele leuke en leerzame cursus gedaan. Ik heb er veel aan gehad. Ook de partnerles vonden we heel fijn. Mijn man kon mij goed ondersteunen tijdens de bevalling. De tips en informatie van de groepsles waren heel nuttig en bruikbaar! Absoluut een aanrader deze cursus.

  Nisha

  Ik heb de cursus bij Esther als zeer leerzaam en gezellig ervaren. Je krijgt veel informatie en er is ruimte voor vragen. Daarnaast waren we ook nog lekker in beweging. Zeker een aanrader als je voor de eerste keer moeder wordt en geen flauw idee hebt wat je te wachten zal staan 🙂 Bedankt Esther!

  Angeline

  Ik ben heel blij dat ik me heb opgegeven voor de cursus. Bij mijn eerste dochter heb ik geen cursus gevolgd en ik merk toch dat ik de combinatie van uitwisselen met de andere mama’s, bewegingsoefeningen, theorie, alle ruimte om vragen te stellen en support in de groepsapp
  een fijne voorbereiding vond op de bevalling en alles wat hierbij komt kijken.
  Bedankt Esther!

  Renate

  Het was een fijne cursus. Ester zorgt voor de juiste energie in de
  groep en met humor waardoor het veilig is om je emoties te
  delen. Je krijgt alle informatie tot je, wat nodig is voor de bevalling
  waardoor ik me bekrachtig voelde voor de bevalling. Dank je Ester it
  was a beautifull ride!

  Simone

  Ik heb de groepsles gevolgd. Ik vond het hele leuke en leerzame lessen. Rustige omgeving, duidelijke uitleg over houdingen, oefeningen en bevallingsinformatie. Ruimte om aan Esther maar ook onderling vragen te stellen. Ook was het fijn om ervaringen met elkaar te delen. Zeker een aanrader!!

  Ivianne

  Hele fijne cursus om te volgen, elke week weer om naar uit te kijken. De balans tussen de oefeningen en de informatie over bevalling is precies goed. En daarnaast nog voldoende ruimte voor het stellen van vragen.
  Voel me na deze cursus klaar voor de bevalling.

  Bedankt Esther

Leave a Comment