Partnerles

Home / Cursussen / Partnerles

Wat houd de cursus in?

De partnerles wordt bij jullie thuis gegeven bijvoorkeur rond week 36 van je zwangerschap. De les is voor julie beide maar in het bijzonder voor je partner bedoeld. De les duurt ongeveer een 1,5 uur waarin ik de bevalling van A tot Z bespreek en doorneem met jullie.


En wat nog meer?

Wat kan je partner voor jou betekenen als je bevalling gaat beginnen? Hoe herken je het begin van de bevalling? En waar kan je partner jou ondersteunen en coachen om je bevalling zo goed en ontspannen mogelijk te laten verlopen? De cursus wordt samengevat in een handige hand-out die als naslagwerk  geregeld nog even ingekeken kan worden. Dit alles omvat de partnerles@home.

Deze les word vaak gecombineerd met de groepsles “Zwanger&Bevallen”.

Waarom de partnerles?

Bevallen doe je samen! Tuurlijk doe jij het meeste (en zwaarste) werk maar je partner is wel degelijk, soms letterlijk, een steunpilaar!


Dus?

Als je partner weet wat hem/haar te wachten staat en weet wat hij kan doen om jou zo goed mogelijk bij te staan, kan jij je beter ontspannen en volledig richten op je bevalling. En zo is je partner niet alleen méér, maar ook actiever betrokken bij jullie bevalling. Voor jou zal je bevalling een stuk relaxter verlopen en dat is dan weer heel fijn voor jullie samen. Want; bevallen doe je nou eenmaal niet alleen!

Partnerles @ Zwanger&Bevallen:

– voor je partner en voor jou;

– 1 les van ongeveer 1,5 uur;

– info over bevalling en kraamtijd;

– de rol van je partner tijdens de bevalling;

– locatie: bij jullie thuis;

– wanneer:in overleg  (wk 36 of 37 van je zwangerschap;)

– vergoeding door zorgverzekening mogelijk;

– kosten € 100  

Aanmelden