Groepsles

Home / Cursussen / Groepsles

Wat houd de cursus in?

De groepscursus bestaat uit 8 lessen. De lessen duren 1,5 uur. Iedere week word er een bepaald thema behandeld zoals; verschillende fases van de bevalling, welke weeën zijn er en hoe vang ik ze op? Ademhalingstechnieken en ontspanning.  Dit is tevens een belangrijke basis voor een goed verloop van je bevalling. Deze worden dan ook uitgebreid geoefend. De groepscursus is alleen voor vrouwen, een partnerles is los te volgen.


En wat nog meer?

In de groepcursus zit je met circa 8 zwangeren die ongeveer in de zelfde week van de zwangerschap zitten. Je kunt ervaringen uitwisselen en er is voldoende individuele aandacht. Omdat je elkaar wekelijks ziet schept dat een bijzondere band die je deelt met ander (bijna) moeders!

Waarom de groepsles?

In mijn lessen heerst een open en relaxte sfeer. Alles kan en mag besproken worden en geen vraag zal onbeantwoord blijven. Er wordt actief geoefend om je lichaam in goede conditie te houden. Vind je het leuk om met andere zwangeren in contact te komen en je voor te bereiden op de bevalling? Dan is de “no-nonsense” groepscursus een juist keus voor jou.


Aandacht voor bewegen!

Houding en beweging is een belangrijk onderdeel van de cursus. Rekken en spierversterkende oefeningen komen iedere week terug. Daarnaast neem ik houdingen door die je in het dagelijkse leven tegenkomt. Heb je bekken of rugklachten dan is je houding en in beweging blijven juist erg belangrijk! Qua oefeningen hou ik hier rekening mee tijdens de les.

De groepsles is een compacte maar complete cursus die je met een goed gevoel en vertrouwen in je zelf de bevalling in laat gaan!

Groepsles @ Zwanger&Bevallen:

– vaste groepsles van max. 8 personen;

– 8 lessen van anderhalf uur;

– info zwangerschap en kraamtijd;

– voorbereiding op de bevalling;

– stretchen en spierversterking;

– ademhaling en ontspanningsoefeningen;

– maandag-avond van 19.00 uur tot

20.30uur;

– locatie: Odinstraat 9, Almere poort;

– vergoeding door zorgverzekering mogelijk;

– kosten € 200,-

Aanmelden